A Győr és a Ferencváros ellenfelei a Bajnokok Ligájában

A címvédő Győri Audi ETO KC egy, míg a bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria két román csapattal került egy csoportba a női kézilabda Bajnokok Ligája következő szezonjának csoportkörében. A bécsi sorsoláson kiderült, hogy a Győr a Rapid Bucuresti csapatával mérkőzik meg, az FTC pedig a román bajnok CSM Bucuresti és a BL-újonc Gloria Bistrita csapataival találkozik majd.

A Ferencváros csoportjába a francia Metz HB is bekerült, amelynek új játékosai között találjuk Szemerey Zsófiát és Vámos Petrát. A győriek csoportjában szerepel majd a német bajnok HC Ludwigsburg is, ahol Faluvégi Dorottyát és Háfra Noémit találjuk.

Az első játéknap szeptember 7-én lesz, ahol a csoportok első két helyezettje egyből a negyeddöntőbe jut, míg a harmadik és hatodik helyezettek a rájátszás első fordulójában folytathatják a küzdelmet. A négyes döntőt jövő júniusban Budapesten rendezik meg.

Allan Heine, az FTC vezetőedzője szerint a csoportok hasonló erősségűek, és örül, hogy csak egy dán riválissal kell majd megküzdeniük. Heine úgy véli, izgalmas összecsapások várhatóak, és a szurkolók színvonalas meccseket láthatnak majd.

Per Johannson, a Győr vezetőedzője szerint erős ellenfeleket kaptak, de ők is erős csapatnak számítanak. Johannson hangsúlyozta, hogy már alig várják a közös munka kezdetét és a nyomással teli feladatokat.

A női Bajnokok Ligája csoportbeosztása

  • A csoport: FTC-Rail Cargo Hungaria, Metz HB (francia), CSM Bucuresti (román), Krim Mercator Ljubljana (szlovén), Storhamar HE (norvég), Nyköbing Falster HK (dán), Podravka Koprivnica (horvát), Gloria Bistrita-Nasaud (román)
  • B csoport: Győri Audi ETO KC, Team Esbjerg (dán), HB Ludwigsburg (német), Vipers Kristiansand (norvég), Buducnost Podgorica (montenegrói), Brest Bretagne (francia), Rapid Bucuresti (román), Odense HB (dán).