Fucsovics Márton és társai kezdetét veszik Wimbledonban

Fucsovics Márton a 2021-es döntős Matteo Berrettini ellen kezdi meg szereplését a wimbledoni teniszbajnokság főtábláján, míg Udvardy Panna a 17. helyen kiemelt Anna Kalinszkajával mérkőzik.

Fucsovics Márton, aki 2021-ben negyeddöntőig jutott, és jelenleg a 69. helyen áll a világranglistán, az olasz Matteo Berrettini ellen lép pályára, aki jelenleg a 60. helyet foglalja el a rangsorban. Berrettini, aki korábban a hatodik helyig is felkapaszkodott az ATP ranglistán és nyolc ATP-viadalt nyert, a fűpályán érzi magát a legjobban. Fucsovicsnak, ha sikerül legyőznie Berrettinit, a következő körben a világelső Jannik Sinnerrel kell megküzdenie.

Marozsán Fábián, aki tavaly debütált a Grand Slam-tornák főtábláján, a 41. helyen rangsorolt Jan-Lennard Struff ellen kezdi meg a tornát. A német játékos nem lesz könnyű ellenfél, hiszen egy éve még a 21. helyen állt, és idén nyert egy ATP-tornát Münchenben. Ha Marozsán továbbjut, a második körben a 32. helyen kiemelt Csang Csi-csen várhat rá.

A női mezőnyben Gálfi Dalma és Udvardy Panna is a selejtezőből került a főtáblára. Gálfi az egyiptomi Mayar Sherif ellen kezd, aki bár a WTA-rangsorban a 31. helyig jutott már, Wimbledonban még nem nyert főtáblás meccset. Gálfi tavaly a harmadik fordulóig jutott, és ha továbbjut, akkor az 11. helyen kiemelt Danielle Collins lehet az ellenfele.

Udvardy számára már az első körben is komoly kihívás lesz Kalinszkaja, aki idén az ausztrál nyílt bajnokságon negyeddöntőig, a dubaji ezres versenyen pedig a döntőig jutott. Udvardy 2022-ben nyert meccset Wimbledonban, ami pályafutása eddigi egyetlen Grand Slam-főtáblás sikere.