Farkasházy Tivadar a magyar válogatott Eb-szerepléséről beszélt

Az rtl.hu-nak adott interjúban Farkasházy Tivadar a magyar válogatott Európa-bajnoki szereplését elemezte, és kitért a hazai futballképzés hiányosságaira is.

Farkasházy Tivadar, a humorista-újságíró az rtl.hu-nak adott interjúban beszélt a magyar válogatott Európa-bajnoki szerepléséről, és megosztotta gondolatait a magyar futball helyzetéről. Farkasházy szerint a válogatott szereplése nem volt csalódás, de diadalnak sem nevezhető, ugyanakkor kiemelte, hogy harmadszor voltunk zsinórban ott az Eb-n, ami pozitívum. A svájci csapatot példaként hozva fel, rámutatott, hogy ők kilenc első- és másodgenerációs betelepülttel léptek pályára a magyarok ellen, míg a magyar csapatban egy sem volt. Farkasházy szerint ez az egyik ára annak, ha valaki folyton migránsozik.

A humorista-újságíró hozzászólt Marco Rossi szövetségi kapitány nyilatkozatához is, aki a keret összetételére utalva azt mondta: „mindenki abból készít bort, amilyen szőlője van”. Farkasházy szerint Magyarországon szép pályákat építettek, de a futballképzésre is szükség van, hasonlóan a színházi élethez, ahol nem csak a színházak szépsége, hanem a színészképzés is fontos.

Farkasházy kiemelte Dárdai Pali és a Polgár lányok példáját, akik élvonalbeli futballistákat neveltek a családban, valamint Szoboszlai papáját, aki Fehérváron a Főnix Gold egyesületet alapította. Az unokája U16-os futballistaként ott edzett, ahol Farkasházy szerint rendkívül szerény körülmények között zajlik a képzés. Hozzátette, hogy Szalai papája időben külföldre vitte gyermekét, és ezek a szülők többet tettek a mai válogatottért, mint a tízmilliárdos akadémiák.

Végezetül Farkasházy úgy véli, változtatni kellene az akadémiai képzésen is.