Bejutottunk oda, ahová csak nagyon keveseknek sikerült

Exkluzív betekintést nyerhettünk a Huawei Helsinkiben található Health Lab laboratóriumába, ahol a vállalat okosóráinak és aktivitásmérőinek fejlesztését végezik.

A Huawei okosórák és aktivitásmérők fejlesztésének helyszínén járva megfigyelhettük, hogy a cég milyen magas szintű technológiával és extrákkal, mint például síszimulátor, óriás futópad és ellenáramú medence, teszi lehetővé a különböző sporttevékenységek pontos monitorozását. A készülékek segítségével a felhasználók nyomon követhetik egészségi állapotukat és aktivitásukat, mint például a pulzusszámot, lépésszámot, véroxigén-szintet és a elégetett kalóriák mennyiségét.

A Health Labben több mint száz sporttevékenységet lehet monitorozni, és a kutatók több mint húsz sportágat vizsgálnak, valamint legalább kétszáz fiziológiai és biomechanikai mutatót követnek nyomon. A laboratóriumot 2023 őszén nyitották meg Helsinkiben, és ez az első ilyen jellegű létesítmény Európában, de a világ más részein további tíz hasonlóval találkozhatunk.

Bringáról a futópályára

A laboratórium többfunkciós futópadja különböző sportokhoz használható, és automatikusan figyeli a pulzust, valamint kamerával szabályozza a sebességet. A műszeres futópad részletes elemzést nyújt a futók teljesítményéről, beleértve a lépéshosszúságot, szélességet, gyakoriságot, és a lendületet, valamint a támaszkodás időtartamát is. Emellett az erőmérő lemezekkel gyűjtött adatok segíthetnek az okosórák fejlesztésében, a sérülésmegelőzésben és az öregedéssel kapcsolatos egyensúly- és mozgásváltozások korai jeleinek felismerésében.

Vízből a hegytetőre

A kis méretű, ellenáramú medence lehetővé teszi az úszók számára, hogy folyamatosan ússzanak fordulás nélkül, miközben a rendszer értékes adatokat gyűjt az okosórák fejlesztéséhez. A síszimulátor pedig a síelők számára nyújt valósághű környezetet, és fontos adatokat szolgáltat az algoritmusfejlesztéshez.

A Huawei európai laboratóriumának megnyitása nem véletlen, hiszen a vállalat a viselhető eszközök piacára, mint az okosórák és aktivitásmérők, helyezi a hangsúlyt, ahol jelentős sikereket érnek el. A Watch Fit 3 például az egyik legjobb ár-érték arányú készülék lett a piacon, és a Huawei weareable-ök terén is egyre nagyobb sikereket és piaci részesedést ér el Európában, amit a helyi labor jelenléte csak tovább fog erősíteni.