Bénes László az Union Berlin új játékosa

Szlovák válogatott középpályást igazolt az Union Berlin, Bénes László személyében, aki Schäfer András csapattársa lesz a német klubnál. A berlini csapat pénteki bejelentése szerint a másodosztályú Hamburgtól érkező játékost szerződtették, de az átigazolás részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Az Union Berlin középpályás szekciójában így már hat játékos található, köztük Schäfer András, Lucas Tousart, Rani Khedira, Aïssa Laïdouni és Janik Haberer is.

Bénes László, a 26 éves szlovák válogatott labdarúgó, Dunaszerdahelyen született és pályafutását a DAC, valamint a Győri ETO csapataiban kezdte. Később a MŠK Žilina játékosa volt, mielőtt a 2016/17-es szezonban a Borussia Mönchengladbachhoz szerződött. A Bundesligában 2017. március 19-én debütált a Bayern München ellen, és április 5-én szerezte meg első Bundesliga-gólját a Hertha Berlin ellen.

Mivel a Mönchengladbach csapatában nem vált alapemberré, kölcsönben a Holstein Kiel és az Augsburg csapataiban is megfordult, majd 2022 nyarán a másodosztályú Hamburg csapatához igazolt. A Hamburgban töltött két éve alatt 64 mérkőzésen 21 gólt lőtt és 21 gólpasszt adott.

A szlovák válogatottban 2017 óta szerepel, és jelenleg is aktív résztvevője a németországi Európa-bajnokságnak. Az ukránok elleni csoportmeccsen a 60. percben állt be, és a válogatott a következő meccsét vasárnap Anglia ellen játssza a nyolcaddöntőben. Az Union a legutóbbi szezonban éppen csak megúszta a kiesést, jobb gólkülönbségének köszönhetően az utolsó még biztos bennmaradást jelentő, 15. pozícióban zárt.