Vereséggel kezdte, győzelemmel folytatta felkészülését a párizsi olimpiára a magyar válogatott

Az ausztráloktól elszenvedett vereséggel kezdte, majd a házigazda franciák elleni győzelemmel folytatta szereplését a görögországi nemzetközi tornán a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda-válogatott.

Mihók Attila és Cseh Sándor együttese nem kezdte jól a mérkőzést az ausztrálok ellen, gyorsan 5–0-s előnyre tettek szert. A magyar csapat azonban nem adta fel, és Gurisatti Gréta vezérletével a harmadik negyedre sikerült egyenlíteniük az állást. A mérkőzés utolsó nyolc percében azonban már csak egy gól esett, amit az ausztrálok szereztek meg.

A következő mérkőzésen a magyar válogatott 9–7-re nyert a Hertzka Orsolyával felálló, olimpiai házigazda franciák ellen. A Kalkíszban több mint 30 fokos hőségben és némi szélben játszott meccsen Vályi Vanda szerzett vezetést, amire Hertzka Orsolya válaszolt a franciák részéről. A magyarok a nagyszünet után Hajdú Kata remek lövése után átvették az irányítást, és egy 5–1-es sorozattal meg is szilárdították a vezetést. A zárófelvonásban Rybanska Natasa és Garda Krisztina góljaival sikerült beállítani a végeredményt.

A magyar gólszerzők között az ausztráliai mérkőzésen Gurisatti és Keszthelyi három-három gólt lőttek, Leimeter két gólt szerzett, míg Parkes, Szilágyi és Vályi egy-egy gólt vállaltak a csapatért. A franciák elleni győzelemnél Keszthelyi (2), Vályi, Parkes, Hajdú, Szilágyi, Faragó, Rybanska, Garda (1-1) voltak eredményesek.

A magyar válogatott a görögországi tornán szombaton 10.45 órakor Kanadával, vasárnap pedig a házigazda görögökkel mérkőzik meg. A párizsi olimpián a magyarok és az ausztrálok ismét összecsapnak majd, augusztus 4-én kerül sor a találkozóra.

Eredmények, Tetisz Kupa:

  • Ausztrália–Magyarország 12–11 (5–2, 5–5, 1–4, 1–0)
  • Magyarország–Franciaország 9–7 (2–3, 2–2, 3–1, 2–1)