BYD Yangwang U9: A kínai hiperautó tesztje a Nürburgringen

A BYD új elektromos szuperautója, a Yangwang U9, a Nürburgringen mutatta meg képességeit, ahol a CarSpy Media csapata észrevette a teszteket. A jármű 1308 lóerős teljesítményt nyújt négy elektromos motor segítségével.

A BYD Yangwang U9 adatai igazán figyelemre méltóak: mindössze 2,3 másodperc alatt gyorsul nulláról száz kilométer per órára, 9,78 másodperc alatt teljesíti a 402 méteres távot, ami a félmérföldes gyorsulási versenyek szabvány távja, és a végsebessége eléri a 300 km/órát. A modell várható ára körülbelül 215 000 euró, ami jelenlegi árfolyamon 84 millió forintnak felel meg.

A Yangwang U9 tömege azonban nem elhanyagolható, hiszen 2475 kilogrammot nyom, ami részben az alján elhelyezett 633 kilogrammos LFP akkumulátornak köszönhető. A tesztek során a féktárcsák vörösen izzó állapotban is megfigyelhetők voltak, ami a nagy tömegből adódó erőteljes fékezésre utalhat.

A jármű 80 kWh kapacitású akkumulátorát 500 kW-os gyorstöltéssel lehet tölteni, és mivel a Yangwang U9 két töltőporttal rendelkezik, így egyszerre két kábellel is tölthető, ami lehetővé teszi, hogy az akkumulátor 10 perc alatt 80 százalékra töltődjön.