A Fiat Topolino elektromos strandautóvá változása

A milánói Castagna karosszériaépítő műhely által átalakított Fiat Topolino egy igazi strandkabrióvá nemesült, fával és krómmal díszítve.

A Fiat Topolino 2024-es modellcsaládja egy különleges nem széria változattal bővült. A műhely munkatársai a miniatűr villanyautó tetejét levágták, az ajtókat eltávolították, és egy csíkos napellenzőt szereltek fel, amely a nyári napokon védelmet nyújthat a tűző naptól. A járművet elegáns fával és csillogó krómozott fogantyúkkal is ellátták, amelyek egy kis hajó megjelenését kölcsönzik neki.

A Topolino hajtáslánca azonban változatlan maradt. Az elektromos motor 8 lóerős teljesítményre képes, és egy 5,5 kWh-s akkumulátorral rendelkezik, amely akár 45 km/h sebességet és 75 kilométeres hatótávot is lehetővé tesz egyetlen töltéssel.

Az új Fiat Topolino Spiaggina ára jelentősen magasabb, mint a szériamodellé. Míg a standard elektromos autóért 7544 eurót (körülbelül 3 millió forintot) kell fizetni, addig a kabrió változat 25 000 eurós (körülbelül 9,9 millió forint) kezdőárral kerül piacra. Aki pedig a 30 centiméterrel hosszabb, hátsó csomagtartóval rendelkező változatot részesíti előnyben, annak 35 000 eurót (körülbelül 13,5 millió forintot) kell érte kifizetnie.