Phil Foden családi ügy miatt távozott, az angol szurkolók unatkoznak

Phil Foden, az angol labdarúgó-válogatott és a Manchester City játékosa sürgős családi ügy miatt hazautazott az Egyesült Királyságba, ami nagy érvágás lehet az angol válogatottnak az Európa-bajnokságon. Foden a Szlovénia elleni 0–0-s döntetlen alkalmával kezdőként lépett pályára, de a 89. percben lecserélték. Az angol szurkolók a csapat halovány játéka miatt elégedetlenek, a szlovén meccs után Gareth Southgate szövetségi kapitányt söröspoharakkal dobálták meg.

Az angol válogatott gyenge teljesítménye mellett egy másik esemény is felkeltette a figyelmet: egy szurkoló, aki a mérkőzés alatt elaludt, szimbolikus jelképévé vált az unalmas játéknak. Freddie Hahn, aki a meccs előtt szundított el, később magyarázkodásra kényszerült, és elismerte, hogy az angol csapatnak van még hova fejlődnie a szórakoztatás terén. Hahn egyébként ugyanabba az iskolába járt, mint Southgate, az angol szövetségi kapitány.

A válogatott jövője és a kapitány sorsa kérdéses, hiszen ha az angolok nem érnek el jelentős sikert a tornán, Southgate állása is veszélybe kerülhet. Az angol szurkolók türelmetlensége és a csapat teljesítménye miatt növekvő nyomás alatt áll a csapat és a kapitány egyaránt. Az, hogy Foden mikor tér vissza, és hogyan alakul a válogatott sorsa a továbbiakban, egyelőre kérdéses.