Oroszok puzzle-ként rakják össze a lezuhant katonai repülőt

Az oroszok összeállították a január 24-én Belgorod területén lezuhant Il–76-os katonai szállítórepülőgép darabjait, és egy videó is készült az összerakott maradványokról.

Az orosz nyomozás szerint az Il–76-os gépet ukrán rakétatalálat érte. A moszkvai állítások szerint a gépen 65 ukrán hadifogoly tartózkodott, akiket egy fogolycsere keretében szállítottak volna, azonban Kijev ezt cáfolta.

A közösségi médiában közzétett felvételen megtekinthető, hogy a lezuhant repülőgép darabjaiból hogyan állították össze újra a gépet. A videóban látható a lezuhant gép maradványai, amelyeket úgy raktak össze, mint egy nagy puzzle-t.

Eközben Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a donyecki front közelébe, Pokrovszkba látogatott, ahol bírálta azokat az ukrán kormányzati tisztviselőket, akik régóta nem jártak a háborús térségekben. Zelenszkij Olekszandr Szirszkij főparancsnokkal, illetve az egyesült erők új parancsnokával, Andrij Hnatov tábornokkal érkezett Donyeckbe. Az ukrán elnök a helyszínen felvett videóüzenetében hangsúlyozta, hogy részletes megbeszélést tartottak az illetékesekkel a Donyeck megyei helyzetről, és kritizálta azokat a kormánytisztviselőket, akiknek a front közelében kellene lenniük, mégis Kijevben tartózkodnak. Zelenszkij bejelentette, hogy lesz egy külön tanácskozás Kijevben, különösen azokkal a kormánytisztviselőkkel, akiknek a front közelében kellene tartózkodniuk, és megígérte, hogy levonja a megfelelő következtetéseket azokkal kapcsolatban, akik már hónapok óta nem látogattak el a háború sújtotta területekre.

: NOELREPORTS () June 26, 2024 Twitter bejegyzés. : Ukrajinszka Pravda () June 26, 2024 cikk.