A kormány új intézkedéseket tervez a vállalkozások támogatására

A magyar kormány határozatot hozott a vállalkozások működési környezetének javításáról, amelyet a Magyar Közlönyben tettek közzé péntek éjszaka.

A határozat értelmében a kormány egyetért a vállalkozások működési környezetének fejlesztésével és az ehhez szükséges lépések megtételével. Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter kapta meg a feladatot, hogy az érintett miniszterekkel együttműködve készítsen előterjesztést a szükséges jogszabályok módosítására, melynek határideje szeptember 30-ra van kitűzve.

A határozatból nem derül ki, hogy milyen konkrét lépéseket tervez a kormány, és hogy ezek mely vállalkozásokat érintenék leginkább. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke nemrégiben több interjúban is szólt a gazdaság támogatásának fontosságáról, és egy 500 millió forintos vissza nem térítendő állami támogatást javasolt a magyar vállalkozások számára.

A kormányzati határozat egy konkrét területet, a turizmusfejlesztést is megnevezte. A nemzetgazdasági minisztert felkérték, hogy a Turisztikai Tanácsadó Testület javaslatai alapján vizsgálja meg a turisztikai ágazatot érintő jogszabály-módosításokat, és készítsen előterjesztést a vállalkozások működési feltételeinek javítására. Ennek a határideje szintén szeptember 30.