A forint erősödése az euróval és dollárral szemben

A forint az elmúlt héten stabilan 396 körül mozgott az euróval szemben, hétfő reggel pedig enyhe erősödést mutatott az alacsony nyári forgalomban, 395 alatt nyitva a napot. Az euró jelentős erősödést ért el a dollárral szemben, ami pozitívan hathat a forintra is. A devizapiacokon a héten több fontos esemény is várható, amelyek újra mozgásba hozhatják az árfolyamokat.

A múlt héten a forint kisebb kilengések után mindig visszatért a 396-os vonzáskörzethez, pénteken pedig 395-ig erősödött az euróval szemben. Ma reggel további erősödést figyelhettünk meg, amikor is a forint 395 alatt kezdte a napot.

Az euró a dollárral szembeni erősödése is figyelemre méltó, ma eddig fél százalékot erősödött, és 1,076 környékén mozgott, távolodva az 1,07-es szinttől, amelyhez múlt héten közel maradt.

A forint a dollárral szemben még nagyobb mértékű, 0,7%-os erősödést mutatott, 366 környékén mozogva a jegyzés. Az ilyen szintet legutóbb június közepén érte el a forint.

A nemzetközi hangulat hatására a forint mellett a lengyel zloty is erősödött az euróval szemben, 0,2%-os erősödést mutatva.

A közelgő fontos események között szerepel a francia parlamenti választások második fordulója, az amerikai munkanélküliségi adatok közzététele, az eurózóna inflációs adatai és Jerome Powell, az Amerikai Egyesült Államok Jegybankjának elnökének megszólalása. Emellett figyelemre méltó a brit választás is, amely csütörtökön lesz.