Csonka András új szerepben tündököl, Sodró Eliza pedig színpadi terápián

Csonka András, aki eddig főként vígjátékokban és musicalekben tűnt ki, most először kapott drámai szerepet harminc éves pályafutása során. Az Orlai Produkció által jegyzett Skorpió című előadásban nyújtott alakítása már most nagy sikert aratott.

Csonka András színészi repertoárja eddig elsősorban a vígjátékokra és a musicalekre korlátozódott, de a Ding-Dong című dal is sokaknak eszébe juttatja őt. Egy mélyinterjút követően azonban élete első komolyabb hangvételű szerepét ajánlották fel neki, amit nagy örömmel fogadott el. A Skorpió című darab, amelyet az Orlai Produkció jegyez, már most hatalmas sikert aratott, és a következő előadását július 17-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon tekinthetik meg az érdeklődők.

Csonka András izgatottan mesélt a Blikknek az új kihívásról, hangsúlyozva, hogy korábban sosem kapott hasonló jellegű szerepet. Kiemelte, hogy az előadás aktuális társadalmi problémákat is érint, amelyekkel nap mint nap szembe kell néznünk. Máté Gábor rendező egy interjú alapján kérte fel a színészt, aki örömmel mondott igent, mivel korábban még nem dolgoztak együtt.

A Skorpió előadásának mondanivalója és a színészi alakítások is különösen izgalmasak a színész számára. Csonka András szerint a darabot az Utódlás című sorozathoz hasonlítaná, noha elmondása szerint a családi viszályok és torzsalkodások távol állnak a magánéletétől. Azonban a színpadon való megélését izgalmasnak találja. A színész már számos pozitív visszajelzést kapott a szerepével kapcsolatban.

Egy másik izgalmas színházi produkcióban Sodró Eliza és a vőlegénye, Rusznák András is színpadra lépnek. Eliza egy ideje foglalkoztatja az anyaság gondolata, ám volt benne ezzel kapcsolatban szorongás is. A Bármi lehetséges, ha erősen gondolsz rá című kétszemélyes darab azonban terápiaként hatott rá, és mára el tudta engedni a gyermekvállalással kapcsolatos szinte minden félelmét .

A darabot Horváth János Antal rendezte, és egy párról szól, akik éppen csak egymásra találnak, máris közös gyermekük fogan. A szülésnél viszont a kislány nem sír fel, és a nézők végigkövethetik, hogy egy ilyen tragédia után miként talál újra egymásra ez a két ember. A felkészülés során dúlák is segítették Elizát, aki a Mi kis falunk Saciját alakító színésznőként is ismert. A jegyespár nagyon élvezi a közös munkát, és otthon is szívesen beszélgetnek a szakmáról, hiszen mindkettőjük életének fontos része .

A Bármi lehetséges, ha erősen gondolsz rá című darabot augusztus 7-én a Városmajori Szabadtéri Színpadon is láthatja a közönség, ahol Csonka András Skorpió című előadását is megtekinthetik július 17-én .