Spanyol nő milliárdos kárt okozott egy borászatban

Egy spanyolországi borászatban egy nő bosszúból kiöntött mintegy 60 ezer liter kimagasló minőségű bort, a kár értéke meghaladhatja a 2,5 millió eurót.

Az incidens a madridi Castrillo de Duero településen történt, ahol a Bodegas Cepa 21 nevű borászat korábbi alkalmazottja, egy nő, akit korábban elbocsátottak, döntött úgy, hogy bosszút áll. A spanyol média szerint az elkövetőt pénteken fogták el.

José Moro, a vállalkozás vezetője megkönnyebbülését fejezte ki az elfogás kapcsán, de még mindig feldolgozhatatlan számára, hogy valaki képes volt ilyen cselekedetre. Moro szerint szomorú, hogy a bor örökre elveszett, és senki sem élvezhette meg, ráadásul a borászatnak okozott anyagi kár is jelentős.

A biztonsági kamerák felvételei alapján a nő hajnalban hatolt be a pincébe, ahol rövid idő alatt, kevesebb mint egy perc alatt, öt bortartályt nyitott ki, ami arra utal, hogy jól ismerte a helyet. Az eset még februárban történt, és a Madridtól 150 kilométerre északra fekvő településen a nő láthatóan nagy helyismerettel közlekedett a pincében.