Joe Biden válaszolt a kritikákra: "Tudom, hogy nem vagyok fiatal"

Joe Biden amerikai elnök elismerte, hogy bár korának megfelelően már nem olyan agilis, de nem tervez visszalépni a novemberi választástól. A 81 éves demokrata elnök a Donald Trump elleni tévévita után Észak-Karolinában folytatta kampányát, ahol reagált a vitával kapcsolatos kritikákra is.

Biden a The Guardian beszámolója szerint kijelentette, hogy Trump rekordot dönthetett a vitában elmondott hazugságok számában, és hazudott a gazdasággal, valamint a járvánnyal kapcsolatban is. Az elnököt "egyemberes bűnhullámnak" nevezte, ami a közönség "Börtönbe! Börtönbe!" skandálását váltotta ki.

A politikus beszélt arról is, hogy tudatában van korának és annak, hogy nem mozog, beszél vagy vitázik már olyan könnyedén, mint fiatalabb korában. Biden azonban hangsúlyozta, hogy ismeri az igazságot és azt, hogyan kell azt közvetíteni.

A kampányút során Biden azt is megjegyezte, hogy ha valaki földre kerül, fel kell állnia, és ezzel eloszlatta az újraindulásával kapcsolatos kételyeket. A Trump elleni vita után Tom Petty "Nem fogok meghátrálni" című dalára vonult le a színpadról, ezzel is jelezve, hogy a kritikák ellenére továbbra is indulni tervez a novemberi elnökválasztáson.

Barack Obama, Biden egykori főnöke és az Egyesült Államok korábbi elnöke, szintén megszólalt az ügyben. Obama szerint a rossz vitaesték előfordulnak, és az amerikaiaknak választaniuk kell a hétköznapi emberekért dolgozó jelölt és a csak önmagával foglalkozó ellenfele között. Obama kiemelte, hogy fontos egy olyan jelölt, aki igazat mond és képes megkülönböztetni a jót a rossztól.