Az Apple azonosította a jogosulatlan terhelések hibáját

Az Apple készülékekkel kapcsolatos, szerda óta tartó jogosulatlan tranzakciók problémáját az Apple felismerte, és már dolgoznak a megoldáson. Az OTP Bank londoni központtal folytatott egyeztetése során kiderült, hogy a cég már kidolgozta a hibakezelési eljárásrendet.

Szerda óta több Apple felhasználó is tapasztalhatta, hogy jogosulatlan tranzakciók indultak el készülékeikről, ami széles körben érintette az embereket. Az OTP Banknak sikerült kapcsolatba lépnie az Apple londoni központjával, ahol megerősítést nyert, hogy a vállalat már elkészítette a hibakezelési folyamatot.

A Telex értesülései szerint az OTP Bankot arról tájékoztatták, hogy pénteken elküldik a korrekciós állományokat a kártyatársaságoknak. Ezek az adatcsomagok hozzájárulnak majd ahhoz, hogy a magyar kártyabirtokosok számláin szereplő indokolatlan terheléseket a hazai bankok gyorsan rendezhessék.

Az OTP Bank ígéretet kapott arra, hogy a korrekciós adatok segítségével a lehető legrövidebb időn belül elvégzik az érintett tételek rendezését az ügyfeleiknél. Azonban figyelembe kell venni, hogy a sok tétel miatt ez akár több napot is igénybe vehet.