Célegyenesben a hányatott sorsú balatoni fürdő felújítása

Már a minisztériumnál pattog a labda: amint jóváhagyják a közbeszerzés nyertesét, jöhet az eredményhirdetés, a szerződéskötés és startolhat a kivitelezés.

Siófok régóta tervezett projektje, a népszerű Galerius fürdő felújítása, úgy tűnik, hamarosan valósággá válik. A fürdő honlapján jelenleg egy felirat tájékoztatja az érdeklődőket, hogy műszaki felújítási és karbantartási munkálatok miatt bizonytalan ideig zárva tart a létesítmény.

A beruházás előtt álló akadályok hamarosan elhárulhatnak, így a vendégek ismét birtokba vehetik majd az élményközpontot. A kivitelező kiválasztására irányuló közbeszerzési eljárás lezárult, a bírálat megtörtént, és jelenleg a közbeszerzésért felelős minisztérium jóváhagyására vár a Balaton-parti Kft. Siófok honlapja számolt be az előrelépésről.

A nagyobb beruházásoknál megszokott, hogy az előkészületek több időt vesznek igénybe, mint maga a kivitelezés. Az önkormányzati kft. azonban most közelebb áll, mint valaha, hogy elindíthassa a tényleges munkálatokat.

Kósz Ágota, a kft. ügyvezetője elmondása szerint öt pályázó indult a fürdőfelújítási projektben. A bírálat során kiválasztották a leendő győztest, és a minisztériumi jóváhagyás megérkezése után már csak az eredményhirdetés és a szerződéskötés marad hátra a kivitelezés megkezdése előtt.

A Balaton környékén nem csak a fürdők, hanem a vendéglátóhelyek is készülnek a 2024-es szezonra. A régióban a lángos, mint az ország egyik kedvenc street foodja, továbbra is népszerű marad, annak ellenére, hogy az árak évről évre emelkednek. A Balaton különböző szegleteiben végzett felmérésünk során a vendéglátósok és vásárlók egyaránt megerősítették, hogy az elmúlt három-négy évben szinte megduplázódott a lángos ára, de jelentős drágulást a tavalyi évhez képest nem tapasztaltak. Az üzleti lehetőségeket értékelve a vendéglátóhelyek pozitívan tekintenek a közelgő szezonra, bízva abban, hogy a vendégek nem rettentenek vissza a drágulástól.