Kiskunhalasi tragédiát okozó nő ellen emeltek vádat

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy nő ellen, aki tavaly májusban ittas állapotban halálra gázolt egy kerékpárját toló férfit Kunfehértónál. Kövecs Máté, a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a vádlott a megengedett sebességnél jóval gyorsabban, körülbelül 142-143 km/órával hajtott, amikor észlelte az úton áthaladni kívánó férfit.

A nő még fékezett, de ittassága és a túlzott sebesség miatt nem tudta elkerülni az ütközést, így körülbelül 81-82 km/óra sebességgel ütötte el a gyalogost. Az ütközés következtében a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte azon KRESZ előírást, amely szerint járművet csak az vezethet, akinek nincs a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol, valamint azt is, amely szerint személygépkocsival lakott területen kívül legfeljebb 90 kilométer/óra sebességgel szabad közlekedni.

Az ügyészség a tragédiát okozó nőre letöltendő szabadságvesztést és közúti járművezetéstől való eltiltást indítványozott. Az ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni. A rendőrség által a helyszíni szemle során készített képen a balesetben részes autó és kerékpár látható.