Christina Applegate lánya beszél arról, hogyan segített neki édesanyja megérteni a járás fájdalmát

Christina Applegate 2021 nyarán hozta nyilvánosságra, hogy szklerózis multiplexet diagnosztizáltak nála. A színésznő és Jamie-Lynn Sigler, aki szintén a betegséggel küzd, egy podcastet indítottak, amelyben megosztják tapasztalataikat a betegséggel való együttélésről. Legutóbbi adásukban Applegate 13 éves lánya, Sadie is részt vett, aki elmesélte, hogyan éli meg édesanyja betegségét.

Sadie ötlete volt, hogy csatlakozzon a podcast felvételéhez, ahol beszámolt arról, milyen hatással van édesanyja betegsége az ő életére. Elmondása szerint nehéz volt látni, hogy édesanyja elveszítette azokat a képességeket, amelyekkel gyerekkorában rendelkezett, például a táncot, amit órákon át űztek együtt.

Christina Applegate bűntudatot érez a betegsége miatt, és hangsúlyozta, hogy mindig is szeretne Sadie védelmezője és anyja lenni, és mindent megtesz érte, amikor csak képes rá.

Sadie elismerte, hogy a család számára ez egy nehéz időszak, de ő szívesen segít édesanyjának, bár Applegate nem mindig fogadja el ezt a segítséget.

A beszélgetés során Sadie arról is beszélt, hogyan segített neki édesanyja megérteni a járás közbeni fájdalmat, például homokkal teli zoknik és lufik használatával, amelyeket a lábára helyezett, hogy szimulálja a járás kellemetlenségét.

Sadie-nak saját egészségi problémái is vannak, mizofóniában szenved, ami intenzív érzelmi és fizikai reakciókat vált ki bizonyos zajokra, és nemrégiben POTS-t diagnosztizáltak nála, ami szédülést, fáradtságot, erős szívdobogást és fejfájást okozhat. Ezek a saját egészségi problémái segítik megérteni édesanyja fájdalmait és reszketését.