Bayer Friderika: Három gyermeket fogadott örökbe az eurovíziós magyar sztár

Harminc évvel ezelőtt vált híressé Bayer Friderika a "Kinek mondjam el vétkeimet?" című dallal, amelynek köszönhetően a negyedik helyet szerezte meg az Eurovíziós Dalfesztiválon, ami a mai napig a legjobb magyar eredmény. Több mint egy évtizeden át élvezte a sikert, koncertezett, de 2006-ban úgy döntött, hogy visszavonul a könnyűzenei színpadtól, és csak istentiszteleteken lépett fel közel másfél évtizeden át. A Palikék Világa by Manna legutóbbi adásában Friderika elárulta, hogy az utolsó nagy koncertje is ebben az évben volt.

A visszavonulás mögött azonban egy csodálatos titok húzódott meg: Bayer Friderika anyai örömöket is megélt, ugyanis három gyermeket fogadott örökbe. Először egy 18 hónapos kisfiú érkezett hozzájuk, majd két további gyermek követte, akiket szintén örökbe fogadtak. Friderika nem érezte félelmet az örökbefogadástól, sőt, teljesen természetesnek tartja, hogy gyermekeit örökbe fogadta.

Az énekesnő elmondása szerint a gyermekvállalásra való várakozás hosszú időt vett igénybe, mivel először természetes úton szerettek volna gyermeket, de amikor ez nem valósult meg, elindították az örökbefogadási procedúrát. A három gyermek, Krisztofer, Róbert és Szofi, mindannyian másfél-két éves koruk körül kerültek a családjukba. Friderika szerint a tíz év várakozás után, amikor végre Krisztofert örökbe fogadhatták, minden elszakadt benne, és csak anyuka akart lenni.

Az új családi helyzet kihívásokkal is járt, hiszen a gyerekek érzelmi intelligenciájában benne volt az elhagyottság érzése, ami extra nagy szeretetet igényelt. Bayer Friderika szerint ez egy gyógyulási folyamat, amelyben már jelentős előrelépést tettek, és a gyerekek már az apát is bevonják a családi életbe.

Az énekesnő öt évvel ezelőtt újra elkezdett koncertezni, de már nagyon megválogatja, hogy milyen fellépéseket vállal el. Nem vágyik már hatalmas csarnokokra, és hangsúlyozza, hogy nem csak az arénákban tartott koncertek jelentik a sikert. Nyáron a gyerekeivel szeretne lenni, így a szünetet velük tölti. Bayer Friderika úgy véli, hogy az emberek túlságosan elismerik az örökbefogadás tényét, ő azonban egyszerűen úgy fogalmaz: "Nekünk így van gyerekünk. Semmi extra nincs benne, nem a pocakomban volt, de így van gyerekem és ugyanazokon a folyamatokon megyünk át, mint azok a gyerekek, akik a vér szerinti szüleikkel vannak".