Blázsovics Péter, a válogatott röplabdázó visszavonulása

Visszavonul Blázsovics Péter, a DEAC válogatott röplabdázója, aki egy edzésen összeesett és újra kellett éleszteni. A 28 éves sportoló a klub honlapján megjelent interjúban beszélt a döntéséről és arról, hogy már otthon lábadozik az áprilisi események után.

Blázsovicsot csapattársa, Árvai Péter, aki civilben orvos, élesztette újra az ominózus edzésen. Az eset óta a sportoló ICD-készüléket visel, amelynek megszokása időbe telt, de mára már megbarátkozott vele. Annak ellenére, hogy a vizsgálatok nem mutattak ki rendellenességet, Blázsovics nem kívánja folytatni a versenyszerű sportot, mivel nem akarja kockáztatni sem az egészségét, sem azt, hogy családja újra átélje a tavaszi eseményeket.

A röplabdázó azóta értékrendjét is átgondolta, több időt tölt szeretteivel, és érzelmesebben reagál az ehhez hasonló esetekre. Különösen megérintette Varga Barnabás esete, aki a foci-Eb egyik meccsén vesztette el az eszméletét.

Blázsovics a jövőben edzőként szeretne dolgozni, ehhez már megszerezte a szükséges B-licencet és sportszervező-menedzser OKJ-t is elvégzett. Jelenleg sportszervező szakos hallgatóként képzi magát tovább. Árvai Péterrel, aki az életét megmentette, életre szóló barátságot kötött, és minden évfordulón szeretne vele koccintani.

Árvai Péter jelenleg a Berettyóújfalui Campus neurológusa, korábban a Debreceni Egyetem Neurológiai Klinikáján dolgozott, és feltalálóként is tevékenykedik. A DEAC egy oktatóvideót is közzétett a Facebook-oldalán, amelyben Árvai összefoglalja, mit kell tenni, ha valaki hirtelen rosszul lesz.