Argentína a Copa América negyeddöntőjében

Az argentin labdarúgó-válogatott 1–0-ra győzött Chilével szemben a Copa América csoportkörének második fordulójában, ezzel biztosította helyét a negyeddöntőben.

Az argentin csapat Lautaro Martínez 88. percben szerzett góljával diadalmaskodott, így ők lettek az elsők, akik továbbjutottak a kontinenstornán. Az argentinok domináltak a kapura lövések terén, 22 próbálkozást jegyeztek, míg Chilé csak háromszor lőtt kapura. A találkozó előtt Lionel Messi, az argentinok, és Claudio Bravo, a chileiek csapatkapitánya vezette ki a pályára a csapatokat, akik korábban együtt játszottak a Barcelonában. A győztes gólt egy Messi által elvégzett szöglet után szerezte meg Martínez, aki így már a torna során a második gólját lőtte, mindkettőt a 88. percben.

Az A csoport másik mérkőzésén Kanada 1–0-ra legyőzte az emberhátrányban játszó Perut, közelebb kerülve ezzel a továbbjutáshoz. Argentína a csoportkör utolsó fordulójában Peruuval mérkőzik meg Miamiban, amely jelenleg egy ponttal és 0–1-es gólkülönbséggel áll.

(Forrás: Index/MTI)