"Ez a szemét..." - Gundel Takács Gábort így bántalmazták

A televíziózás mellett egyre több fiatal követi a meccseket számítógépen vagy telefonon, és a közösségi médiában is megosztják véleményüket. Gundel Takács Gábor sportkommentátor szerint a kritikákkal együtt kell élni, és a legjobb tudása szerint felkészülni minden mérkőzésre.

A MediaMarkt friss kutatása szerint a meccsek követése során a sportkommentátorok személye és felkészültsége jelentős hatással van az élményre, ami gyakran támadásokhoz vezet a komment szekciókban. Gundel Takács Gábor elmondása szerint a kritikákat nem lehet elkerülni, különösen, ha valaki a képernyőn szerepel. Időnként kap messenger üzeneteket és a stúdióba is érkeznek visszajelzések, de tanulni kell ezekkel együtt élni.

A kommentátor hozzáállása szerint nem a kritika ténye a lényeg, hanem annak stílusa. Ha valaki elfogadhatatlan módon kommunikál, azokat a saját platformjain le szokta tiltani, de ha érdemi és normális hangvételű a visszajelzés, azt megköszöni. A leggyakoribb kritikák között szerepel a játékosok neveinek kiejtése és a kommentátorok pártatlansága. Egy alkalommal például ellentétes vádak érték, hogy a Real Madridnak, illetve a Barcelonának szurkolna, ami Gundel Takács szerint azt jelenti, hogy jól végzi a munkáját.

A felkészülés három alapvető eleme közé tartozik a gyermekkori meccsnézési élmények, a tudatos információgyűjtés és az adott mérkőzésre való konkrét rákészülés, beleértve a sérülések, statisztikák és a mérkőzés tétjének ismeretét.