Csoboth Kevin döntötte el a Skócia elleni meccset

Csoboth Kevin vált a magyar labdarúgó-válogatott hősevé a Skócia elleni Európa-bajnoki csoportmeccs 100. percében szerzett győztes góljával. Az Index Sportcast legújabb epizódjában Bene Ferenc szövetségi edzővel beszélgettek, aki korábban a korosztályos válogatottaknál dolgozott együtt Csobothtal és több jelenlegi válogatott játékossal is.

A podcastban számos kérdés merült fel a magyar válogatott jövőjével és a jelenlegi állapotával kapcsolatban. Többek között arról is esett szó, hogy vajon mi a matek a továbbjutás szempontjából, és hogy Szoboszlai Dominik milyen állapotban van. Emellett felvetődött a kérdés, hogy a skótoknak járt volna-e tizenegyes, és hogy Marco Rossi mennyire hasonlít José Mourinhóhoz.

A csoportkör utolsó fordulójában a magyar válogatott 1-0-ra győzött Skócia ellen, ahol Csoboth Kevin a hosszabbításban szerzett góllal döntötte el a mérkőzést. A találkozót a Stuttgart Arena stadionban rendezték, ahol 54 000 néző szurkolhatott a csapatoknak.

A csoport végeredménye szerint Németország 7 ponttal az első, Svájc 5 ponttal a második helyen jutott tovább, míg Magyarország 3 ponttal a harmadik, Skócia pedig 1 ponttal a negyedik helyen zárta a csoportkört.

Az Index Sportcast korábbi adásai elérhetők az Index oldalán, ahol a meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek mellett a Európa-bajnoki melléklet is megtalálható.