Anglia és Szlovénia összecsapása dönthet a magyar válogatott sorsáról

Eddig mindkét válogatott veretlen az Európa-bajnokságon, és a magyar sors is a következő mérkőzésen dőlhet el.

Kedden este Köln ad otthont a C csoport izgalmas találkozójának, ahol a 4 ponttal vezető Anglia válogatottja a 2 ponttal rendelkező Szlovénia csapatával mérkőzik meg. A csoportban eddig mindkét csapat veretlen maradt, ami fokozza a mérkőzés tétjét.

A két nemzeti együttes történetében ez lesz a második nagy tornán való összecsapás, az előző alkalommal, a 2010-es világbajnokságon az angolok 1-0-ra diadalmaskodtak. Összességében az angol válogatott öt győzelmet és egy döntetlent könyvelhet el a szlovénekkel szemben. Az angolok az Európa-bajnokság eddigi menetében a szerbeket 1-0-ra legyőzték, majd a dánokkal 1-1-es döntetlent értek el, míg a szlovén csapat mindkét korábbi ellenfelével, a dánokkal és a szerbekkel is 1-1-es döntetlenre végzett.

A magyar válogatott számára is kiemelten fontos a kölni összecsapás, hiszen ha Anglia legyőzi Szlovéniát, akkor a magyar csapat is biztosan továbbjut a csoportjából. Ebben az esetben a szlovénok 2 ponttal zárnák a C csoportot, és a Dánia–Szerbia mérkőzés eredményétől függetlenül a csoport harmadik helyezettje kevesebb ponttal rendelkezne, mint a magyar válogatott.

A szlovénoknak azonban még van esélyük a meglepetésre, és ha sikerül pontot szerezniük Anglia ellen, akkor továbbra is nyitott marad a magyar válogatott továbbjutásának kérdése.