"Nincs vége, amíg nincs vége" - Orbán Viktor a skótok elleni győzelemről

A magyar labdarúgó-válogatott felemelő győzelmet aratott az Európa-bajnokság utolsó csoportmeccsén Skócia ellen. Csoboth Kevin 100. percben szerzett góljával 1-0-ra nyertünk, így 3 ponttal zártuk az A-csoportot, és minden esélyünk megvan a legjobb 16 közé jutásra.

A vasárnapi stuttgarti mérkőzésen nem csak a szurkolók, hanem több magyar politikus is jelen volt. Orbán Viktor miniszterelnök mellett Pintér Sándor belügyminiszter, Kövér László házelnök, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és felesége, Szentkirályi Alexandra is a lelátón szurkoltak. A lefújás után egy szurkoló kérte Orbán Viktortól, hogy készíthessen vele egy közös képet, amit a miniszterelnök elfogadott, és a biztonságiak kíséretében meg is valósult a fotózás.

A Blikknek adott nyilatkozatában és a meccs utáni fogadáson Orbán Viktor kiemelte a győzelem jelentőségét. "Az első és legfontosabb: a becsületünket megvédtük. Másodszor, ahogy a Rocky-filmekből megtanulhattuk: nincs vége, amíg nincs vége. A legutóbbi Európa-bajnokságon két pontot szereztünk, most pedig már hármat, úgyhogy miért lennék elégedetlen?" - mondta a miniszterelnök. Hozzátette, hogy izgatottan várják a többi csoport eredményeit, és hangsúlyozta, hogy nem mások kudarcáért, hanem a magyar sikerért szorítanak. "Most nehéz napok jönnek, mert ki kell várni, hogy a többi csoport eredményei hogyan alakulnak. És a legfontosabb: minden mérkőzés addig tart, amíg meg nem nyerjük..." - fogalmazott Orbán Viktor.

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is büszke volt a csapatra. "El kell ismerni, korábban talán egy kicsit lenézte mindenki a skót csapatot. A Svájc elleni döntetlenjük azonban megmutatta, hogy komolyan kell őket venni" - nyilatkozta az OTP vezére. Csányi reményét fejezte ki, hogy a magyar válogatott folytathatja az Európa-bajnokságot, és megemlítette Varga Barnabás sérülését, aki arccsonttörést és agyrázkódást szenvedett. Orbán Viktor a Facebookon is gratulált a magyar válogatottnak, és a posztban külön kiemelte a mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett Varga Barnabást, aki a 69. percben ütközött össze két skót játékossal, ami után hosszú percekig a földön maradt. A magyar csatárt végül hordágyon vitték le, de Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint magánál volt és kommunikált a környezetével.