Új biztonsági intézkedések az Európa-bajnokságon

Az Európa-bajnokság szervezői szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be, miután több néző is megpróbált szelfizni Cristiano Ronaldóval a pályán.

Az Európa-bajnokság legutóbbi mérkőzésén, ahol a portugál válogatott 3-0-ra legyőzte Törökországot, nem csak a játék volt a figyelem középpontjában. Legalább hat néző ugrott be a pályára a meccs közben és a lefújás után, hogy fényképezkedjenek Cristiano Ronaldóval. Emiatt a szervezők további biztonsági intézkedéseket terveznek bevezetni Portugália következő mérkőzésére. Az UEFA azonban nem hozta nyilvánosságra a részleteket, hogy megnehezítse a rendszer kijátszását.

Az európai szövetség bejelentette, hogy a jövőben bárkit, aki a nézőtérről a pályára ugrik, azonnal kitiltanak az összes Eb meccsről, és feljelentést is tesznek ellene.

Robert Martinez, a portugál válogatott szövetségi kapitánya megjegyezte, hogy szerencsére a pályára beugró nézők jószándékúak voltak, de nem szabad ezen a szerencsén alapulni, és feltételezni, hogy ez a jövőben is így marad.