Halálfélelem és pánik a fedélzeten: 17 utas kórházba került

Súlyos műszaki hiba miatt kellett eltéríteni a Korean Air egyik járatát, amely következtében a repülőgép 8200 métert süllyedt, és az eset után 17 utast kórházba szállítottak.

A Korean Air légitársaság Boeing 737 Max 8-as típusú repülőgépének légzsiliprendszere meghibásodott szombaton, nem sokkal a felszállás után, ami miatt a gép 15 perc alatt körülbelül 8200 métert süllyedt. Az Independent szerint a hiba riasztást váltott ki a gép belsejében. Az utasok hiperventillációt és fülfájást tapasztaltak a süllyedés során, és végül 17 embert szállítottak kórházba, miután épségben landoltak Taichungban, Tajvanon.

A Korea JoongAng Daily információi szerint a járat a vészhelyzet következtében három órával a felszállás után, helyi idő szerint 19:38-kor visszatért az Incheon nemzetközi repülőtérre. A Korean Air nyilatkozatában megerősítette, hogy a 17 utast orvosi szakemberek láttak el Koreában, és súlyos sérülések nélkül kiengedték őket.

A fedélzeten uralkodó feszült hangulatról is beszámoltak. Az utasok oxigénmaszkot használtak, és a Taipei Times szerint Tseng nevű utas elmondta, hogy a gyerekek sírtak, amikor a zuhanás közben fel kellett venniük az oxigénmaszkokat. Az utas hozzátette, hogy attól félt, a gép a földnek csapódik.

A légitársaság szóvivője szerint a Korean Air alapos vizsgálatot folytat a nyomásszabályozó rendszer meghibásodásának okának megállapítására, és minden karbantartási problémát orvosolni kíván a repülőgép újbóli üzembe helyezése előtt.

: Independent, Korea JoongAng Daily, Taipei Times