Csoboth Kevin a skótok elleni győzelemről és a jutalmáról

Csoboth Kevin, a magyar válogatott játékosa, a skótok elleni meccs után beszélt a győztes góljáról és annak következményeiről. Elárulta, hogy a gól utáni pillanatokra nem emlékszik, és hogy a győzelem volt a legfontosabb, nem az, hogy ki szerezte a gólt.

Csoboth vasárnap este a 100. percben szerzett gólt, ami a magyar válogatott győzelmét eredményezte. A sajtótájékoztatón elmondta, hogy a győzelem fontosságát hangsúlyozva többször is visszanézte a találatot, de számára nem az számított, hogy ki lőtte a gólt. A hazaúton pedig ő állta a számlát mindkét benzinkúton, ahol megálltak, mivel ez volt az első gólja a nemzeti együttesben. Ezt a hagyományt jutalomnak és büntetésnek is nevezte, de szerinte megérte.

A gólját értékelve elmondta, hogy a hosszú oldalra célozott, mivel a skót kapus a rövid oldal felől érkezett, és szerencsére nem ért át. Az ünneplés következő pillanataira már csak mint egy áramszünetre emlékszik, a következő kép, ami eszébe jutott, az Varga Barnabás mezének a tartása volt.

Csoboth beszélt a pályafutása nehézségeiről is, megköszönve a Szegednek és az Újpestnek a biztosított lehetőségeket. Elmondása szerint Mészöly Gézával tavasszal megállapodtak, hogy mindent megtesznek azért, hogy visszakerüljön az Újpest kezdőcsapatába, majd a válogatott keretébe.

A sajtótájékoztató végén Csoboth megjegyezte, hogy nem foglalkozik azzal, hogy kezdő lesz-e vagy sem, és hogy bármennyi játékidőt kap, a célja, hogy a csapatot segítse. A majdnem hajnal ötig tartó buszúton mindenki jól érezte magát, és bár matekoztak is, a hangsúly a közös örömön volt.