Csalók milliárdokat kaszáltak Elon Musk és 50 Cent nevével

Több mint egy milliárd forintot kerestek csalók, akik Elon Musk és 50 Cent hírességekkel visszaélve kriptovaluta befizetési csalásokat hajtottak végre.

Egy friss YouTube Live közvetítés során Elon Musk deepfake arcát és mesterséges intelligenciával generált hangját használták fel csalók, hogy kriptovaluta befizetéseket csikarjanak ki a nézőktől. A videóban, amely egy Tesla-rendezvény élő közvetítésének látszott, a hamis Musk arra kérte a nézőket, hogy látogassanak el egy weboldalra és fizessenek be bitcoin, Ethereum vagy Dogecoin formájában, ígéretet téve arra, hogy a befizetett összeg kétszeresét kapják majd vissza.

A csalók által létrehozott streamet több mint 30 000 ember nézte élőben, bár felmerült az a gyanú, hogy a nézőszámot mesterségesen, botok segítségével növelték.

Nem sokkal később 50 Cent is hasonló csalás áldozata lett. A rapper fiókjait feltörve valaki a GUNIT nevű memecoint népszerűsítette, és rövid idő alatt jelentős összeget, körülbelül 3 millió dollárt, azaz több mint 1,1 milliárd forintot szerzett meg.