Antonio Rüdiger sérülése aggasztja a németeket

A német labdarúgó-válogatott kulcsembere, Antonio Rüdiger izomproblémákkal küzd, ami miatt kétséges a részvétele az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében. A Real Madrid védője a Svájc elleni mérkőzés után tapogatta a combját, ami izomsérülésre utal.

A vasárnapi játéknapon a német válogatott alapembere, Antonio Rüdiger izomproblémákkal fejezte be a Svájc elleni mérkőzést. A védelem tengelyében eddig fontos szerepet betöltő játékos kiválása jelentős veszteség lenne a házigazda számára. Rüdiger a 92. percben szerzett egyenlítő gól ünneplése közben sérült meg, amikor csapattársai ráugrottak. A Real Madrid védője a lefújásig folyamatosan a jobb combját tapogatta, ami egyértelmű jele volt az izomproblémának.

A Német Labdarúgó-szövetség hétfőn megerősítette Rüdiger izomsérülését, és egyelőre kérdéses, hogy játszhat-e a következő meccsen. Emellett a csapat másik belső védője, Jonathan Tah is kihagyja a nyolcaddöntőt, miután a második sárga lapját begyűjtötte, így szombaton biztosan nem léphet pályára.

Amennyiben Rüdiger sem tudja vállalni a játékot, a német válogatott új belső védőpárosa a Nico Schlotterbeck, Robin Koch, Waldemar Anton trióból kerülhet ki. A csoport másik vasárnapi mérkőzésén a magyar válogatott Skócia elleni győzelmével életben tartotta továbbjutási reményeit, és a következő napokban dől el, hogy a csoport harmadik helyezettjei közül ki juthat tovább.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében minden információt megtalálhatnak a menetrendtől kezdve a csoportok állásán át a játékoskeretekig és a helyszínekig. Kövessék velünk az eseményeket egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!