Spanyol válogatott büntetésre számíthat Lamine Yamal késő esti interjúja miatt

A spanyol labdarúgó-válogatott pénzbüntetésre számíthat, mivel a 16 éves Lamine Yamal a németországi Európa-bajnokság egyik mérkőzése után késő este adott interjút, ami ellentétes lehet a német ifjúságvédelmi törvényekkel. Az UEFA akár 30 ezer eurós, azaz több mint 11 millió 900 ezer forintos büntetést is kiszabhat a spanyol csapatra.

A német törvények értelmében este 8 óra után nem dolgozhatnak a kiskorúak, és bár a profi sportra ez nem vonatkozik, Yamal a mérkőzés után nem pihenésre készült, hanem újságírói kérdésekre válaszolt. Ez az eset adhat alapot a büntetés kiszabására.

Lamine Yamal a horvátok elleni mérkőzésen történelmet írt, amikor 16 évesen és 338 naposan a valaha volt legfiatalabb játékosként lépett pályára egy Európa-bajnokságon.

A spanyol csapat jelenleg hat ponttal vezeti a B csoportot, miután 3-0-ra legyőzték a horvátokat és 1-0-ra az olaszokat. Az albánok elleni csoportkör utolsó mérkőzésükön is esélyesek a győzelemre, és így akár a maximális kilenc ponttal juthatnak tovább a legjobb 16 közé.