Sabrina Carpenter: A Disney csillagból lett popikon

Sabrina Carpenter 9 éves korában töltötte fel első videóját a YouTube-ra, Taylor Swift Picture To Burn című dalának feldolgozásával, és ma már az élő popszenzációk közé tartozik. Tizenöt évvel később már Swifttel osztozik a színpadon, és saját jogán is az egyik legnagyobb élő popszenzációként tartják számon. Carpenter sikere nem jött azonnal; le kellett vetkőznie ártatlanságát, maga mögött hagynia a jó kislány imázst, és megtalálnia saját stílusát.

Sabrina Carpenter Espresso című száma világszerte tarol, a Rolling Stone pedig a nyár dalának kiáltotta ki. A 25 éves amerikai énekesnő és színésznő több mint egy évtizede van jelen a zenei és színészi pályán.

Miley Cyrus nyomdokain

Carpenter hat évesen látta a Hannah Montana első részét, és Miley Cyrus inspirálta őt a szórakoztatóiparban való elhelyezkedésre. Tízévesen egy Cyrus által szervezett énekversenyen harmadik helyezést ért el, és ezzel elindította YouTube-csatornáját. Tizenkét éves korára már lemezszerződést kapott, és színészként is megmutatta tehetségét az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály című sorozatban.

A Disney-sorozat, a Riley a nagyvilágban hozta meg számára a nagy áttörést, ahol a főszereplő legjobb barátnőjét játszotta.

Egy szerelmi háromszög tette sztárrá

Carpenter öt albumot adott ki kevesebb mint tíz év alatt, és egy 2021-ben megjelent dal, Olivia Rodrigo drivers license című száma hozta meg számára a globális hírnevet. A dalban említett „szőke lány” feltételezhetően Carpenter, aki akkoriban Joshua Bassett-tel randizott.

Rodrigo és Carpenter a média által generált „rivalizálásukat” a hasznukra fordították, és ma már mindketten híresebbek, mint állítólagos viszályuk.

Tinisztárból felnőtt előadó

Carpenter eltávolodott a Disney-től és a stúdió lemezkiadójától, hogy nagyobb beleszólást kapjon karrierjébe. Új kiadójánál Skin című dalával debütált, amit sokan Rodrigo drivers license dalára adott válasznak tekintettek. Carpenter Emails I Can’t Send című albuma újabb karriercsúcsokat hozott számára.

Taylor Swift a szárnyai alá vette

Carpenter Swift The Eras Tour koncertsorozatának előadójaként lépett fel, és Swift támogatása is hozzájárult népszerűségéhez. Carpenter Swiftet mint nővért tekinti, és a turné során a Nonsense című dalát mindig az adott városra szabott szöveggel zárja.

Szabályok nélkül alkot

Carpenter Feather című dalához készült videóklipje egy brooklyni katolikus templomban készült, ami felháborodást váltott ki. A templomot újra meg kellett áldani, és egy papot elbocsátottak a forgatás miatt.

Carpenter következő nagy dobása a Short n’ Sweet című albuma lesz, amelyről a Rolling Stone azt írta, hogy Carpenter ezen a lemezen megszabadul minden szabálykönyvtől, és őszintén tárja elénk a személyiségét.