A Rolling Loud hiphop fesztivál megérkezik Bécsbe

Július 5-e és 7-e között kerül megrendezésre a világ egyik legnépszerűbb hiphopzenei fesztiválja, a Rolling Loud, Bécs közelében, ahol több mint 60 tengerentúli rapper lép fel, akiket Magyarországon vagy a környező országokban ritkán lehet élőben látni.

A Rolling Loud fesztivál viszonylag újnak számít a zenei események között, hiszen még nem múlt el 10 éve, hogy Matt Zingler és Tariq Cherif megalapították 2015-ben. Az alapítók már az iskolás éveik óta barátok voltak, és több partit is szerveztek együtt Miamiban, céljuk pedig a hiphopkultúra népszerűsítése volt. Az első Rolling Loud fesztivált Miamiban rendezték meg, és akkor még csak egy napos volt, de később kibővítették három naposra.

A Rolling Loudot a Billboard magazin a „hiphop fesztiválok mindene”-ként emlegeti, a Complex szerint pedig az egyik legnagyobb fesztivál a világon, 2019-ben Miamiban például 210 ezer résztvevője volt. A szervezők azóta több helyszínen is megrendezték az eseményt, többek között Miamiban, Kaliforniában, New Yorkban, Torontóban, Ausztráliában, Portugáliában, Németországban, Hollandiában és az első ázsiai fesztiváljukat Thaiföldön 2023 áprilisában.

A fesztivál helyszíne Ebreichsdorfban, a Racino lóversenypályán lesz, ami Bécs és Sopron között félúton található, így a magyar rajongók számára is könnyen megközelíthető. A bécsi Rolling Loud Europe néven futó esemény headlinerei Nicki Minaj, Travis Scott és Playboi Carti lesznek.

A fellépők között szerepel többek között Chief Keef, Ice Spice, Sexyy Red, Don Toliver, Destroy Lonely, Ken Carson, Homixide Gang, Offset, Gunna, Nettspend, UFO361, aki osztrák-magyar származású, és Veeze, akinek a Gangert című lemezét a Telex is dicsérte.

A szervezők szerint a fesztivál különleges meglepetésvendégeket is ígér, és Matt Zingler és Tariq Cherif közleményében kifejezték izgatottságukat az európai rajongók szenvedélye miatt. A jegyek árai 659 euró (körülbelül 261 ezer forint) és 119 euró (körülbelül 47 ezer forint) között mozognak, a drágább jegyek VIP szolgáltatásokat tartalmaznak.

A Telex After is jelen lesz a fesztiválon, és onnan fog tudósítani.