ZSÉ új albuma: Telea

A 20 éves feltörekvő rapper, ZSÉ második albuma, a Telea, egy ígéretes folytatása az előző lemeznek, amely a magyar hiphop színtér friss és őszinte hangját hozza el.

A Telea albumot ZSÉ, a fiatal budapesti rappergeneráció egyik tagja adta ki, aki nem a trap műfaj felől közelíti meg a hiphopot. A rapper és a Nullker nevű formáció tagjaként, Skladyval és d0kkal együttműködve, egy szimbiózisban működő entitásként jelenik meg a lemezen. A Telea a közös munka és a lelkesedés jegyében készült, amely a csiszolatlanság mellett őszinteséget sugároz.

ZSÉ a magyar hiphopipartól való távolságtartását hangsúlyozza, amelyet a Most című dal szövegében is megfogalmaz: „Itt nincs bulvárbalhé, meg pogányüldözés / Itt nem símaszkoktól lesz jobb a verze”. Ez a fajta naiv tisztaság értékes lehet egy produkció életében, és ZSÉ reményei szerint meg is maradhat a jövőben.

A Telea lemez dalai a zeneipar és a társadalmi problémák tükrében is megjelennek, például a hatalom és a fiatalok helyzetére utalva. ZSÉ producerként is aktív szerepet vállal, hiszen a lemez 9 beatjéből mindegyiken dolgozott, és d0k is közreműködött az alapok létrehozásában. A hangminták és a sample-ök használata kiemelkedő, például a Nemlátod című dalban, amely a korai kétezres évek soul zenéjét idézi.

A rapper élőben is megállja a helyét, ahol a dalok profibban és kevésbé erőlködve szólalnak meg, mint a lemezen. A Telea albumon ZSÉ a dinamikusabb előadásmódot is kipróbálja, de a nyugodtabb, megfontoltabb rapstílus áll jobban neki. Szabó Király Blanka (Blanka) éneke frissességet visz a dalokba, és a Nemlátodban a Panaszkönyv című első lemezre is utalnak.

A Telea tehát egy olyan album, amely ZSÉ fokozatos fejlődését mutatja, és a törekvés érzékelhető minden dalban.