Tornóczky Anita és a lombikprogram: Társadalmi tabuk döntögetése

Tornóczky Anita, az egykori műsorvezető, nyíltan beszélt a lombikprogramról és annak társadalmi megítéléséről Magyarországon, valamint arról, hogy a kezelések milyen hatással vannak a párkapcsolatokra.

Tornóczky Anita nemrégiben jelentette be, hogy öt év próbálkozás és életmódváltás után várandós, és első gyermekét, egy kisfiút december elejére várja. A híresség a Borsnak adott interjújában beszélt arról, hogy a lombikprogram segítségével fogant meg a gyermek, és hogy nála a második beültetés volt sikeres. Tornóczky hangsúlyozta, hogy szeretné lebontani a lombikkezelések körüli társadalmi titkolózást, és ezzel kapcsolatban elmondta, hogy sokan keresték meg üzenetekkel, akik hasonló helyzetben vannak.

A lombikprogram társadalmi megítéléséről szólva Tornóczky úgy vélekedett, hogy Magyarországon ez a téma még mindig tabunak számít, és sokan cikinek, szégyellnivalónak tartják. Kritikát fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a társadalom hogyan viszonyul a nők és férfiak termékenységi problémáihoz, és hogy a férfiakat gyakran nem is vizsgálják ki ebben a kontextusban.

A lombikprogrammal kapcsolatos kezelések fizikai és lelki megterheléséről is beszélt. Kifejtette, hogy a termékenységi vizsgálatok és a kezelések rendkívül megterhelőek lehetnek, és hogy ezeket a procedúrákat egyesek akár tízszer is elvégzik. Tornóczky kiemelte, hogy a lombikprogram nemcsak testileg, hanem lelkileg is próbára teszi a kapcsolatokat, és hogy a hormonváltozások miatt bekövetkező hangulatingadozásokat a pár mindkét tagjának el kell viselnie. Megjegyezte, hogy a lombikprogram során a kapcsolatokra nehezedő nyomás akár a kapcsolat végét is jelentheti, különösen abban az esetben, ha a pár csak azért vállal gyermeket, mert reménykedik abban, hogy ez javítja a kapcsolatukat.

Anita elárulta, hogy a stimuláció és a hormonpótlás miatt tíz kilót hízott, és sírva ment vissza az ultrahangra, attól tartva, hogy sikertelen volt a kezelés. Emellett elmondta, hogy 20-25 orvosnál is jártak, azonban lombikprogram nélkül nem jött össze a baba.

A várandósság alatt sem hagyja ki a kedvenc programjait. Anita nemrég arról posztolt, hogy mivel eddig is minden évben ellátogattak párjával a Balaton Soundra, így az idén sem hagyja ki a fesztivált. Azonban idén kismamaként, más programokat vár, mint korábban. "Az idei számomra kicsit más lesz, hiszen egy babával a pocakomban minden más. A Balaton, a barátaim és a jó zenék azonban most is várnak. A mojitó felváltja az almafröccs és éjjel 2 óra helyett minden bizonnyal 11-re otthon leszek, de a fantasztikus délutáni programokról és a csodás, lágy zene kísérte naplementéről viszont nem fogok hiányozni" - nyilatkozta Anita.