Lezárások a budapesti futóverseny és villamospálya-karbantartás miatt

A hétvégén Budapest több pontján is forgalomkorlátozásokra kell számítani a 'Futóest a Hősök terén' futóverseny és a villamospálya-karbantartás miatt. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint a Városliget és környéke, valamint a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar közötti szakasz érintett, ami a közösségi közlekedést is befolyásolja.

Szombat délután 15 órától vasárnap hajnali 1 óráig a Városliget belső részein, így a Kós Károly sétányon is lezárásokra kell készülni. A Dózsa György utat a Damjanich utca és a Szondi utca között, valamint az Andrássy utat az Izabella utca és a Hősök tere között este 19.15-től várhatóan 23.45-ig zárják le. A Zichy Mihály utat is lezárják 19.15-től vasárnap hajnali 1 óráig.

A közösségi közlekedésben is változások lesznek. A 20E, a 30-as, a 30A és a 230-as autóbuszok, valamint a 70-es, a 75-ös és a 79-es trolik, továbbá a 105-ös és a 210B autóbuszok módosított útvonalon közlekednek szombat este. Emellett a villamospálya-karbantartás miatt július 14-ig szünetel a villamosforgalom a Móricz Zsigmond körtér és a Déli pályaudvar között. A 17-es villamos a 56-os villamos vonalán jár a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között, az Alkotás utca-Villányi út útvonalon pedig pótlóbuszokkal lehet majd utazni.

A Mexikói út felé közlekedő kisföldalatti szerelvények nem állnak meg a Hősök terénél 19.30 és 23.45 között, mivel az állomást is lezárják ebben az időszakban.