„Mintha nyári gumival mennél télen” – a németek tartanak a frankurti stadion pályájától

Szombaton a skót-magyarral egyszerre játsszák a Svájc-Németország meccset a futball-Európa-bajnokság A csoportjának zárókörében. A németek az eredménytől függetlenül már a legjobb 16 között vannak, de a csoportelsőséget még elbukhatják.

A német szövetségi kapitány, Julian Nagelsmann szerint a meccset a frankfurti stadion pályája is befolyásolhatja, akár sérüléseket is okozhat. Németország márciusban a hollandokkal játszott barátságos mérkőzést, és Nagelsmann már akkor is azt monda a Frankfurt Aréna gyepére, hogy katasztrofális. A borításon azóta nem sikerült sokat javítani. A csütörtöki angol-dán Eb-meccsen is látványos volt, hogy néhány futballista, hogyan küzdött a talpon maradással rajta.

„A gyep egyszerűen nem jó. Nagyon csúszós és nagyon puha. Olyan mintha télen nyári gumikkal autóznál. Remélem, hogy rendbe teszik, de erre kevés a remény” – mondta szombaton Nagelsmann, aki szerint a pálya állapota sérüléseket is okozhat.

A frankfurti pályát állítólag két novemberi NFL-es amerikafutball-meccs tette tönkre. Még a télen lerakták az új borítást, de a hetekig tartó heves esőzések eláztatták, és azóta nem sikerült igazán jó állapotba hozni.

A svájciaknak legalább már van rossz tapasztalatuk az Eb-n, ők az edzőpályájuk állapota, göröngyössége miatt panaszkodtak korábban, végül egy másik helyre is vitték az edzéseiket.