Mirlind Daku két meccsre szóló eltiltása

Az Európai Futballszövetség két mérkőzésre eltiltotta az albán Mirlind Dakut, miután nacionalista rigmusokat skandált egy megafonon keresztül.

Az UEFA által kiszabott büntetés értelmében Daku nem vehet részt az albán válogatott következő két mérkőzésén. Az incidens a hamburgi Albánia-Horvátország meccs után történt, amikor a játékos Észak-Macedónia- és Szerbia-ellenes dalokat énekelt a szurkolóknak. Daku már bocsánatot kért a történtekért, de ez nem mentesítette őt a büntetés alól.

Az UEFA szerint Daku cselekedetei ellentétesek voltak az általános magatartási elvekkel, és rossz fényt vetettek a futballra. Emiatt a játékos nem léphet pályára az albánok Spanyolország elleni csoportmeccsén, valamint a nyolcaddöntőben, amennyiben csapata továbbjut.

Az albán szövetség is büntetést kapott az UEFA-tól, miután a szurkolók provokatív üzeneteket skandáltak az Olaszország elleni mérkőzésen. A szövetséget 37 375 euró megfizetésére kötelezték.

Az eset kapcsán felmerült a Szerbiai válogatott visszalépésének lehetősége is az Eb-től, amennyiben az UEFA nem foglalkozik a szurkolók Szerbia-ellenes skandálásaival.