A magyar válogatott drámai győzelmével életben maradt a továbbjutásért folyó küzdelemben

A magyar labdarúgó-válogatott az utolsó pillanatokban szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel életben tartva reményeit a továbbjutásra az Európa-bajnokságon. A csoport harmadik helyén végzett csapatnak így még van esélye bejutni a legjobb 16 közé.

A magyar válogatott nehéz helyzetből várta a skótok elleni mérkőzést, hiszen a korábbi két vereség után már csak a győzelem jelenthetett volna számukra esélyt a továbbjutásra. A skótokkal szembeni találkozó előtt a magyar szurkolók lelkesedése töretlen maradt, és a városban, valamint a stadionba vezető úton is barátságos hangulat uralkodott a két tábor között.

Marco Rossi szövetségi kapitány két helyen változtatott a kezdőcsapaton: Botka Endre és Callum Styles is helyet kapott az alapcsapatban. Szoboszlai Dominik, aki az elmúlt két nap edzését kihagyta, szintén kezdőként lépett pályára.

Az első félidőben a magyar válogatott stabil védekezésre törekedett, és bár a skótok többet birtokolták a labdát, komoly veszélyt nem jelentettek Gulácsi kapujára. A magyar csapatnál Bolla Bendegúz távoli lövése és Szoboszlai Dominik szabadrúgása jelentett némi veszélyt, de az első játékrész így is gól nélkül zárult.

A második félidő elején a magyar csapat aktívabbá vált, több helyzetet is kialakított, de a skót kapus, Gunn és a kapufa is megállította a magyar próbálkozásokat. A mérkőzés 69. percében Varga Barnabás sérülése miatt hosszabb szünetet kellett tartani, a játékost hordágyon vitték le a pályáról. Marco Rossi szerint Varga Barnabás arccsontja eltört, és a sérülés miatt valószínűleg még aznap meg kellett műteni, így ha a magyar válogatott tovább is jut, rá már nem számíthatnak az Eb-n.

A hosszabbítás során a magyar válogatott fokozta a nyomást, és az utolsó másodpercekben Csoboth Kevin góljával megszerezte a győzelmet, így a magyar csapat 1-0-ra nyert Skócia ellen.

A csoport másik mérkőzésén Svájc és Németország 1-1-es döntetlent játszott, így a csoport végeredménye: 1. Németország 7 pont, 2. Svájc 5 pont, 3. Magyarország 3 pont, 4. Skócia 1 pont.

A magyar válogatott így a csoport harmadik helyén végzett, és továbbra is van esélye a továbbjutásra. Varga Barnabás állapota a hírek szerint javulóban van, de a sérülése miatt már nem lesz része a csapatnak az Európa-bajnokság további szakaszában.

Sallai Roland megjegyezte, hogy a csapat Vargáért is küzdött, és a győzelmet neki is ajánlják. Marco Rossi hangsúlyozta, hogy a magyar válogatott megérdemelten nyert, és végre Fortuna a magyar csapatra kacsintott.

A skót szövetségi kapitány, Steve Clarke szerint a meccs kiegyenlített volt, és bár csalódott a végeredmény miatt, nem hibáztathatja a csapatát. Clarke úgy véli, hogy egy Európa-bajnokságon európai játékvezetőket kellene alkalmazni, és kritizálta a VAR-t, amiért nem avatkozott közbe egy vitatott jelenetnél.

Szoboszlai Dominik kritikával illette a mérkőzés orvosi stábját, amiért nem siettek Varga Barnabás sérülésénél, és kiemelte, hogy az ilyen helyzetekben másodpercek is számítanak. A válogatott csapatkapitány szerint mindenki észbe kell kapjon, és felhívta a figyelmet arra, hogy az életmentés nem várhat.

A magyar válogatott továbbjutásához az kell, hogy Spanyolország és Olaszország se kapjon ki Albániától és Horvátországtól, Anglia nyerjen Szlovénia ellen, valamint Portugália és Törökország se kapjon ki Georgiától és Csehországtól.