A magyar vívók sikere a bázeli Európa-bajnokságon

A magyar férfi kardcsapat aranyérmet, míg a női tőrcsapat bronzérmet szerzett a bázeli vívó Európa-bajnokságon.

A magyar férfi kardcsapat a vasárnapi döntőben 45–40-re győzte le a román csapatot, ezzel aranyérmet szerezve a bázeli vívó Európa-bajnokságon. A Szilágyi Áron, Gémesi Csanád, Decsi Tamás, Rabb Krisztián összeállítású együttes a 16-os táblán nem vívott, a negyeddöntőben pedig 45–39-re nyert a georgiaiak ellen. A német csapatot 45–32-re legyőzve jutottak a döntőbe, ahol a románok ellen diadalmaskodtak. Összességében a magyar csapat egy arany-, négy ezüst- és két bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot.

A női tőrcsapat a 16-os táblán a törököket 45–17-re, a negyeddöntőben a németeket 45–20-ra győzte le fölényesen. Az elődöntőben azonban 45–17-re kikaptak a világranglistát vezető, világbajnok, Eb-címvédő olaszoktól. A bronzmérkőzésen változatos, látványos küzdelemben a Pásztor Flóra, Kondricz Kata, Lupkovics Dóra, Mohamed Aida összeállítású csapat 45–43-ra legyőzte a franciákat, ezzel bronzérmet szerezve.

A férfi kardcsapat sikerével és a női tőrcsapat bronzérmével Magyarország kiemelkedően teljesített a bázeli Európa-bajnokságon. Az olasz női tőrcsapat a döntőben 45–27-re győzte le Lengyelországot.

Egyéniben második helyezést ért el a párbajtőröző Siklósi Gergely és a kardozó Pusztai Liza, míg a harmadik helyen végzett párbajtőrben Andrásfi Tibor. Csapatban a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők is második helyen végeztek.