László Csaba: A skótok lelkesedése átcsaphat felelőtlenségbe

László Csaba, aki korábban több magyar és skót klubcsapatnál is dolgozott, és a magyar válogatott másodedzője volt, megosztotta véleményét a magyar-skót mérkőzés előtt, amelynek tétje az Európa-bajnokság nyolcaddöntője lehet.

László Csaba, a 60 éves edző, jelenleg klub nélkül van, de tapasztalatai és meglátásai miatt a Telex kíváncsi volt a véleményére a közelgő magyar-skót mérkőzéssel kapcsolatban. László szerint sok párhuzamot lát a két csapat kapitánya, Marco Rossi és Steve Clarke között, akik mindketten másodszor vezetik csapatukat az Európa-bajnokságra. Rossi a Honvéddal, míg Clarke a Kilmarnockkal szerzett hírnevet, és mindketten jól ismerik a játékosaikat.

A magyar siker kulcsa a földön tartott labda és a szigorú, összeszedett védekezés lehet. László szerint a magyar csapatnak nagyobb esélye van a győzelemre, annak ellenére, hogy a két csapat nagyon egyforma.

A skót csapat lelkesedése azonban átcsaphat felelőtlenségbe, ami a magyaroknak előnyös lehet. László kiemelte, hogy Robertson, a skótok kiváló játékosa, néha hajlamos elfelejteni a védekezést, ami a statisztikák szerint több gólt eredményezett az ő oldalukon. A skót csapat gólszerző képességei kérdésesek, de ha a skótok képesek rákényszeríteni akaratukat a magyarokra a beíveléseikkel, akkor előnyös eredményt érhetnek el.

Végül László érzékeli a skótoknál uralkodó nagy várakozást, és a múlt nagyságai közül sokan úgy vélik, hogy a jelenlegi csapat megszakíthatja a rossz sorozatot, és a 13. nagy tornán végre továbbjuthatnak.