A Stuttgartban dübörgő veterán autócsodák és a magyar válogatott taktikája

Közel hatvan év után ismét motorzúgás töltötte be Stuttgartot, ahol egy nemzetközi klasszikusautó-fesztivál keretében a régmúlt autós ikonjai keltettek életre egy feledésbe merült korszakot.

A magyar–skót Európa-bajnoki mérkőzés helyszínén, a legendás Solitude Ring területén, ahol az utolsó hivatalos versenyt közel hat évtizede rendezték meg, újra felbőgtek a motorok. Az autósport iránt érdeklődők számára Stuttgartban a hétvégén rendezett nemzetközi klasszikusautó-fesztivál kínál különleges élményt. A rendezvényre minden korszakból érkeztek csodálatos gépek, olyanok is, amelyeket korábban csak fekete-fehér filmekből ismerhettünk.

A szállásunk közelsége miatt már a reggeli órákban is élvezhettük a motorok kellemes bőgését. A hangulat így már eleve adott volt, és ha a magyar csapat legyőzi skót riválisát, óriási lépést tenne a nyolcaddöntő felé.

Labdarúgó Európa-bajnokság

A magyar válogatott számára a rövid passzos kiugratások és a jobb oldalon vezetett támadások lehetnek a leginkább sikeresek a skótok ellen – nyilatkozta Kovács István, a SportsBase vezető elemzője. Szoboszlai Dominik technikai tudására és mélységi passzaira alapozva megnyerhetjük a vasárnap esti sorsdöntő mérkőzést.

A csoport harmadik fordulójában a következő mérkőzések kerülnek megrendezésre:

  • 21.00, Frankfurt: Svájc–Németország
  • 21.00, Stuttgart: Skócia–Magyarország

A csoport állása jelenleg: 1. (és továbbjutott) Németország 6 pont (7–1), 2. Svájc 4 (4–2), 3. Skócia 1 (2–6), 4. Magyarország 0 (1–5).

Az Indexen minden meccsösszefoglalót, riportot, interjút, podcastot, videót és érdekességet egy helyen találhatnak meg. Az Index Európa-bajnoki melléklete pedig a cikkek mellett tartalmazza a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is. A németországi helyszíni tudósítók rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek.

A magyar drukkerek rendhagyó hangolása

Többszáz külföldön élő magyar, valamint a labdarúgó Európa-bajnokság miatt Stuttgart környékére látogató futballdrukker hangolt közösen a Skócia–Magyarország csoportmeccsre Königsfeld im Schwarzwaldban egy kispályás labdarúgótornával. A különleges hangulatú rendezvényen a magyarok összegyűltek, hogy közösen szurkoljanak a válogatottnak.

A Hungária München csapatának tagjaival érkeztünk az alig hatezer fő lakta Fekete-erdei kisvárosba, ahol a Magna Hungária-kupa nevű kispályás labdarúgótornát szervezték meg. A tornán több országból érkeztek csapatok, és a közös Eb-szurkolás jegyében zajlottak a mérkőzések.

A késő délutánba nyúló tornát végül a HMFC Young Boys nyerte meg, a döntőben 5–2-re legyőzve a Pálya Ördögeit. A csapat dominanciája lehengerlő volt, és a torna során a magyar kapcsolatokat és identitást is ápolni tudták.

A magyar drukkerek optimisták voltak a skótok elleni mérkőzést illetően, és bíztak a magyar válogatott sikerében. A közös szurkolás és a sportélmények által kialakult barátságok és közösségépítő események kiemelt jelentőséggel bírtak a külföldön élő magyarok számára.

A magyar válogatott sorsdöntő mérkőzése vasárnap este 21 órakor kezdődik Stuttgartban a skótok ellen, ahol a továbbjutás a tét.