A labdarúgó-Európa-bajnokság legbizarrabb pillanatai

Szombaton a labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörében Portugália válogatottja magabiztos győzelmet aratott Törökország felett, de a mérkőzés igazi emlékezetességét nem csak a pályára berohanó szurkolók, hanem egy különleges fiatal rajongó és egy biztonsági őr okozta incidens adta.

A találkozó során több szurkoló is sikerrel jutott be a pályára, hogy szelfit készítsen Cristiano Ronaldóval. A biztonsági személyzet többször is figyelmetlenséget tanúsított, ami egy esetben sérüléshez vezetett. Egy biztonsági őr a kapkodás közben Goncalo Ramosnak ütközött, mindketten a földön kötöttek ki. Ramos a bal térdét fogva, fájdalmától grimaszolva állt fel, míg Bernardo Silva és Cristiano Ronaldo döbbenten szemlélték az esetet.

A mérkőzést négyszer is félbe kellett szakítani, mert először több gyerek, aztán két felnőtt is beszökött a pályára. Ronaldo eleinte türelmesen viselkedett a pályára rohanó rajongókkal, de a sokadik ilyen eset után már láthatóan ideges lett, és elzavarta az egyiket. A biztonságiak vezetője a mérkőzés után körültekintőbb intézkedéseket kért, így a játékosokat a lefújás után kísérettel vezették az öltözőbe.

Az egyik beszökő fiú, a 10 éves Berat, aki egy német korosztályos csapatban focizik, széles mosollyal fogadta Ronaldót, és sikerült vele egy szelfit készítenie. Berat apja szerint a fiú csak egy egyszerű figyelmeztetést kapott az UEFA-tól, de tudja, hogy egy újabb kísérlet esetén valószínűleg nagy összegű pénzbüntetést kaphatnának.

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az egymást követő incidensek miatt fegyelmi eljárást indított a stadionban dolgozó biztonsági szervek ellen.

A csoportkör második fordulójában az F csoportban Portugália 3-0-ra győzött Törökország ellen, míg Georgia és Csehország 1-1-es döntetlent játszott. Az E csoportban Belgium 2-0-ra verte Romániát. A csoportok állása szerint Portugália már továbbjutott, míg a többi csapat még küzd a kijutásért.

Az Indexen minden egy helyen megtalálható: meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek. Az Európa-bajnoki mellékletben pedig a menetrend, a csoportok állása, a játékoskeretek, a csapatleírások és a helyszínek is elérhetők. A németországi helyszíni tudósítók exkluzív tartalmakkal jelentkeznek.