A döntetlenek kora az Eb-n, de Mr. Tutizó Balfasz még így is nyereségben

A legutóbbi világbajnokság csoportkörében meglepetések sorozata következett be, ahol többek között Szaúd-Arábia legyőzte Argentínát, és Japán Németországot. Az idei Európa-bajnokságon is hasonló meglepetések történtek, például Szlovákia és Románia győzelmei. Mr. Tutizó Balfasz azonban, aki a szerencsejátékon keresztül próbál nyerésre játszani, még mindig nyereségben van, bár a második csoportkör nem hozott számára akkora profitot.

Az Európa-bajnokság első körében csak egy döntetlen volt, míg a másodikban már hat, ami jelentősen befolyásolta a fogadási stratégiákat. Mr. Tutizó Balfasz és Mr. Csodaleső Balfasz egy előre meghatározott rendszer szerint fogadnak, ahol az egyikük a legvalószínűbb, a másik pedig a legkevésbé valószínű eredményekre teszi meg a tétjeit. A második körben Mr. Tutizó hat meccsből hatot talált el, de csak háromnak volt 2-esnél magasabb szorzója, így ő is veszteséggel zárta a kört. Mr. Csodaleső egyet sem talált el, így ő jelentős veszteségben van. Két forduló után Mr. Tutizó 1140 forint nyereséggel, míg Mr. Csodaleső 6225 forint mínusszal áll. Az összesített egyenleg a kezdeti pluszból mínusz 5085 forintra süllyedt.

A fogadási rendszerük szerint a döntetlenek nem férnek bele a tippjeikbe, mivel ezeket általában közepes szorzóval lehet megjátszani. Az első körben csak egy meccsen veszítettek mindketten, míg a másodikban már hat ilyen meccs volt, ami összesen mínusz 6000 forintot jelentett számukra. Ha az első körhöz hasonlóan a másodikban is lettek volna meglepetések, akkor a veszteségek kisebbek lehetnének.

A jövőbeli tervek között Mr. Csodavárónak vannak titkos megérzései, de ezeket nem oszthatja meg. Ő reméli, hogy a skót–magyar meccsen nem az ő tippje fog bejönni, ami a döntetlen lenne. Mr. Tutizó viszont örülhet, hogy végre fogadhat a magyarokra, akik enyhén favoritok a skótokkal szemben. Ha minden a papírforma szerint alakul, akkor a magyar csapat továbbjut, és ünnepelhetik a nyereményt.

Két csapat van az idei futball-Európa-bajnokságon két teljes forduló után, amelyik még nem szerzett pontot: Magyarország és Lengyelország. A lengyelek ezzel már ki is estek, a magyar csapat ellenben még versenyben van, és egy győzelemmel életben tartaná a továbbjutási reményeit.

Mivel az A csoport, amelyikben Magyarország is szerepel, fejezi be leggyorsabban a küzdelmeit, az, hogy mire lehet elég három pont, majd csak szerda este derül ki, amikor az F csoportban is befejeződnek a küzdelmek.

Az már kedden kiderülhet, ha nem folytathatja Marco Rossi csapata. Ha viszont minden szerencsésen alakul, és összejön a továbbjutás, azt csak szerda este fogjuk megtudni, melyik csoportelsővel kell szembenézni a nyolcaddöntőben. (A németeket nem kaphatjuk vissza, a legtöbb esély a portugálokra és egy frankfurti meccsre van.)

Most rögzítsük, hogy állnak a csoportharmadikok: Ausztria (3 pont), Szlovákia (3), Szlovénia (2), Albánia (1), Csehország (1), Skócia (1).

Az A csoportban a képlet végtelenül egyszerű, ha a skótok nyernek, jó eséllyel várhatják a folytatást még a nagy gólkülönbségű első vereségük ellenére is, mert négy pontot gyűjtöttek. A magyarok továbbjutásához – nagyon leegyszerűsítve – a következő eredménysornak kell kell összejönnie öt meccset figyelembe véve, ami nem életszerűtlen, de a futballnak épp a kiszámíthatatlanságában rejlik a varázsa.

A magyar válogatott továbbjutásához először is legyőzniük kell a skótokat. Ezt követően öt mérkőzésen kell a nekik kedvező eredmény születnie. Ezek a következők: Albánia–Spanyolország (spanyol győzelem vagy döntetlen), Horvátország–Olaszország (olasz győzelem vagy döntetlen), Anglia–Szlovénia (angol győzelem), Csehország–Törökország (török győzelem, döntetlen), Grúzia–Portugália (portugál győzelem, döntetlen). Ha ezek az eredmények valóra válnak, és a magyar csapat legyőzi Skóciát, akkor biztosan továbbjutnak.

Extrém esetben még további meccsek is számíthatnak, például az E csoportban, ahol mindegyik csapat 3 ponttal áll, és a D csoportban, ahol a hollandoknak minél nagyobb arányú győzelmet kellene aratniuk Ausztria ellen.

A Skócia–Magyarország mérkőzést percről percre frissülő cikkben követhetik nálunk, de a Svájc–Németország találkozóról sem feledkezünk meg, a frankfurti meccs legfontosabb történéseiről szintén hírt adunk a sorsdöntő magyar meccs közben.

Arról pedig itt tudnak szavazni, hogy melyik válogatott nyeri a Skócia–Magyarország mérkőzést.