Belgium-Románia 2:0

A 2024-es labdarugó Európa-bajnokság E-csoportjának második fordulójában Belgium 2:0 arányban győzte le Romániát. A csoport rendkívül szoros, így a következő fordulóban minden csapatnak esélye van a továbbjutásra.

Az E-csoport a legkiegyenlítettebb, ahol a második forduló után akár mind a négy csapat 3-3 ponttal állhat. A román válogatott az első fordulóban magabiztosan, 3-0-ra győzte le Ukrajnát, míg Belgium meglepetésre 0-1-re kikapott a szlovákoktól. A csoport második fordulójának utolsó mérkőzésén a belgák és a románok találkoztak, ahol a belgák győzelme esetén minden csapat azonos pontszámmal várhatta volna az utolsó fordulót.

A mérkőzés előtt Belgium volt a favorit, annak ellenére, hogy Románia kiváló formában van az ukránok elleni győzelem után, és Belgium a szlovákoktól elszenvedett vereség ellenére is. Edward Iordanescu, Románia szövetségi kapitánya hangsúlyozta, hogy céljuk a továbbjutás, és bár egy pont is hasznos lehet számukra, a győzelem a cél.

A Kölnben megrendezett mérkőzés kezdőcsapatai a következők voltak:

BELGIUM: Casteels – Castagne, Faes, Vertonghen – Doku, Tielemans, Onana, De Bruyne, Theate – Lukaku, Lukebakio. Szövetségi kapitány: Domenico Tedesco
ROMÁNIA: Nita – Ratiu, Dragusin, Burca, Bancu – M. Marin – Man, R. Marin, Stanciu, Mihaila – Dragus. Szövetségi kapitány: Edward Iordanescu.

A belgák hatalmas elánnal kezdték a mérkőzést, és már a 70. másodpercben vezetést szereztek Tielemans góljával. A mérkőzés későbbi szakaszában több lehetősége volt a románoknak az egalizálásra, de végül De Bruyne a 80. percben biztosította be csapatának a három pontot.

A csoport utolsó fordulójában Belgium az ukrán csapattal, Szlovákia pedig Romániával mérkőzik. Érdekesség, hogy még mind a négy csapatnak megvan arra az esélye, hogy kiharcolja a továbbjutást.

Európa-bajnokság, E csoport, második forduló

  • Belgium–Románia 2–0 (Tielemans 2., De Bruyne 80)
  • Szlovákia–Ukrajna 1–2 (Schranz 17. ill. Saparenko 54., Jaremcsuk 80.)

Meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók, érdekességek – minden egy helyen, minden az Indexen!

Böngéssze az Index Európa-bajnoki mellékletét, ahol a cikkek mellett megtalálja a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is! Tartsanak velünk egy hónapon át, hiszen helyszíni tudósítóink rendszeresen exkluzív tartalmakkal jelentkeznek Németországból!