Szoboszlai Dominik kiemelkedő, Orbán Willi gyengélkedik a Kicker értékelése szerint

A német Kicker magazin értékelése alapján a magyar válogatott játékosai vegyes teljesítményt nyújtottak a Svájc és Németország elleni meccseken. Szoboszlai Dominik nagyot ugrott előre, míg Orbán Willi a leggyengébb osztályzatokat kapta.

A Kicker a magyar válogatott mindkét meccsén osztályozta a játékosokat. Svájc ellen Szalai Attila hatost kapott, ami a legrosszabb értékelés, míg Varga Barnabás, aki gólt szerzett, 2,5-ös osztályzatot érdemelt ki. A svájciak legjobbja Michel Aebischer lett, aki 2-est kapott, ugyanannyit, mint a magyar kapus, Gulácsi Péter.

Az első meccsen több magyar játékos is kapott érdemjegyet: Orbán és Fiola Attila 5-öst, Szoboszlai és Nagy Ádám 4-est, míg Schäfer András 3,5-öst. A németek elleni második csoportmeccsen Gulácsi egy jegyet rontott, 3-ast kapott, Orbán pedig ismét ötöst, annak ellenére, hogy volt egy nagy helyzete a meccs végén.

Szoboszlai a németek elleni meccsen a legjobb magyar Kicker-jegyet kapta, 2,5-öt. Közel hozzá Sallai Roland értékelése, aki 3-ast kapott. Nagy Ádám és Kerkez ismét 4-est, Schäfer pedig 3,5-öst érdemelt ki. Bolla Bendegúz a svájciak ellen 3-ast, a németek ellen 4-est kapott, bár volt egy fontos mentése és a támadásokban is részt vett.

A Kicker a saját csapatát bőkezűen jutalmazta, Musiala és a meccs emberének választott Gündogan 1,5-ös jegyet kapott, míg Havertz és Wirtz alacsonyabb értékelést kaptak.

Orbán Willi a Bundesligában a tavaszi szezonban 2,97-es átlaggal zárt, ami közel áll a hármashoz, így a mostani gyenge értékelései különösen fájdalmasak lehetnek számára.