Spanyol siker és új játékstílus az Európa-bajnokságon

A spanyol labdarúgó-válogatott két győzelemmel büszkélkedhet az Európa-bajnokság csoportkörében, legyőzve a horvát és az olasz csapatokat, ami óriási elégedettséget váltott ki a spanyolokból. A szakértők szerint a csapat nem volt ilyen erős a 2012-es kontinensbajnokság óta, amikor is aranyérmet szereztek, bár a játékstílusuk jelentősen megváltozott azóta.

Álvaro Morata, a csapatkapitány kiemelte, hogy a spanyolok taktikája az ellenfelek játékának megfojtására épül, és ezt a tervet sikeresen meg is valósítják a pályán. A L'Equipe francia sportnapilap is megerősítette ezt azzal, hogy "Spanyolország megfojtotta Olaszországot" címmel jelent meg a hír. Európai sportsajtó szerint a már nyolcaddöntőbe jutott spanyol csapat komoly kihívást jelent a többi csapat számára.

A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Luis de la Fuente, aki általában visszafogott nyilatkozatokat tesz, a második győzelem után kijelentette: "nincs nálunk jobb csapat". A spanyolok játékstílusa jelentősen eltér a korábbi években megszokottól, amikor a labdatartás volt a fő jellemzőjük. A Marca spanyol napilap szerint most a lendületes futball és az ellenfelek letámadása került előtérbe, amit a fiatal tehetségek, mint Lamine Yamal és Nico Williams is erősítenek.

A spanyol válogatott a labdaszerzésekben és szabálytalanságokban is vezet az Eb-n, ami jól mutatja a csapat intenzitását, különösen az ellenfél térfelén. A csapat gólkülönbsége 4–0 a két meccs után, ami a kiváló taktika és a fegyelmezett kivitelezés eredménye. Az olaszok elleni meccsen a kapusnak, Unai Simónnak, csak egyszer kellett védenie, ami a védekezésük erősségét bizonyítja.

Az Index Európa-bajnoki mellékletében böngészhetünk a meccsösszefoglalók, riportok, interjúk, podcastok, videók és érdekességek között, valamint megtalálhatjuk a menetrendet, a csoportok állását, a játékoskereteket, a csapatleírásokat és a helyszíneket is.