Östlund magyar álnevet használt és üzen a budapesti rajongóknak

A svéd rendező, Ruben Östlund egy videóüzenetben osztotta meg, miért használt magyar álnevet korábbi filmjeiben, és egy különleges macskás jelenettel is meglepte a nézőket.

A Cirko-Gejzír mozi Östlund-retrospektív című vetítéssorozatának keretében a svéd rendező, Ruben Östlund egy videóüzenetet küldött a budapesti közönségnek. Beszélt új filmjének témájáról, korábbi műveiről, valamint családjának magyar vonatkozásairól, miközben egy nyávogó macska is felbukkant a háttérben.

Östlund elárulta, hogy exfelesége, Andrea magyar származása és rokona, Orlai Tibor inspirálta a Gent Tibor álnevet, amit két rövidfilmjében, a Gitarrmong és az Autobiographical Scene Number 6882 alkotásokban használt.

A rendező filmjeit a Cirko-Gejzír mozi retrospektív vetítéssorozatában mutatják be, amely június 21. és 23., illetve június 28. és 30. között kerül megrendezésre. Östlund világhírű alkotásai, mint a Lavina, A négyzet, A szomorúság háromszöge, valamint korai filmjei és rövidfilmjei is szerepelnek majd a műsoron.