Ki lesz a győztes a holland-francia rangadón?

A D csoport éllovasának pozíciójáért küzdenek meg a holland és a francia csapatok az Európa-bajnokságon, pénteken 21 órakor.

A holland és a francia együttesek a csoportelsőségért csapnak össze, ahol mindkét csapat nehezen aratott győzelmet az első körben. A franciák egy öngóllal múlták felül Ausztriát, míg a hollandok a lengyeleket győzték le a hajrában szerzett góllal 2-1-re.

A találkozó előtt a legnagyobb kérdés, hogy a francia csapat támadója, Kylian Mbappé, aki az orrát törte az osztrákok elleni mérkőzésen, pályára léphet-e Lipcsében. A Guardian szerint Mbappé jó úton halad a felépülés felé, és a francia szövetségi kapitány, Didier Deschamps szerint minden a megfelelő irányba halad. Mbappé szerdán már végrehajtott néhány gyakorlatot, és csütörtökön is folytatta a felkészülést, így elérhető lehet pénteken. Deschamps megerősítette, hogy Mbappé jobban érzi magát, és ha pályára lép, egy speciális, a csatár monogramjával és a francia nemzeti színekkel díszített maszkban fog játszani.

A két nemzet közötti eddigi harminc mérkőzés alapján a mérleg kiegyenlített: 14 francia győzelem mellett 11-szer diadalmaskodtak a hollandok, és négy alkalommal döntetlen született.

A rangadót Lipcsében rendezik, és a hvg.hu-n percről percre követhető lesz a közvetítés.

A nap további mérkőzései között szerepel a Szlovákia-Ukrajna és a Lengyelország-Ausztria összecsapás is, amelyekről szintén folyamatosan frissülő tudósítást adunk 15 és 18 óra között.

(A nyitóképen az orrtörést szenvedett Kylian Mbappé látható arcvédő maszkban a francia csapat csütörtöki edzésén. Fotó: Jan Woitas / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)